Organisatieontwikkeling

De ontwikkeling van uw organisatie, dat doet u zelf. Maar bij een aantal belangrijke aspecten van uw organisatieontwikkeling kan Nan Cuna u effectief ondersteunen. Denk hierbij aan:

  • Leiderschapsontwikkeling
  • Cultuurverandering, bijvoorbeeld naar meer klantgerichtheid, oplossingsgerichtheid of innovatie
  • Ontwikkelen van de veerkracht binnen uw organisatie
  • Ontwikkeling van (meer) zelfsturing en zelfsturende teams

Wij doen dit met een unieke procesmatige aanpak waarbij uw mensen zelf in de praktijk de organisatie veranderen terwijl zij aan leren zijn. Wij noemen deze methode "Action Reflection Learning" (ARL), onze klanten spreken vaak van "Earning while Learning" omdat in deze programma's het leren en het presteren hand in hand gaan.

Wat is ARL?

ARL is een proces gerichte benadering - oorspronkelijk afkomstig uit Zweden als verfijning van Action Learning – waarin meerdere leerstijlen gecombineerd worden. Er wordt gebruik gemaakt van groepsprocessen en het leren van elkaar, van plenair leren en van ontdekkend leren. Daarom lopen er in een ARL programma meerdere activiteiten parallel. Het plenaire programma bestaat uit 4 blokken. De onderwerpen in de blokken sluiten aan bij de fase in het groepsproces waardoor het leereffect groot is (de onderwerpen sluiten aan bij de leerbehoefte). Daarnaast werken de deelnemers in projectgroepen van max. 7 personen aan een project met een strategisch belang voor de organisatie (geen game!). De projectgroep wordt begeleid door een leercoach die op “just in time” basis interventies doet. Uitgangspunt is dat in de projectgroepen het behalen van resultaat en leren in balans moet zijn. Daarnaast leren deelnemers van elkaar in intervisie en borgen zij het geleerde bij zichzelf middels zelf-coaching.

Een ARL programma voor ondersteuning van uw organisatieontwikkeling is altijd maatwerk. 

Maak een afspraak

Wij bekijken graag met u of onze aanpak effectief is voor uw situatie. Als u onderstaande gegevens invult dan nemen we z.s.m. contact met u op. U kunt ons ook bellen: 0224-785015.