De kern van de zaak

"Onze belangrijkste ontdekking is dat essentiële kwesties nooit gaan over strategie, structuur, cultuur of systemen. Deze elementen zijn belangrijk, maar de kern van de zaak gaat altijd over het veranderen van het gedrag van mensen."
Kotter & Cohen - The heart of Change, 2002

Mensen maken het verschil in ieder bedrijf - groot of klein - en bij Nan Cuna ontwikkelen deze mensen zich. Managers ontwikkelen zich tot leiders, groepen ontwikkelen zich tot teams en personen ontwikkelen zich in hun persoonlijke effectiviteit en hun sociale competenties.

Maatwerk of standaard?

Standaard leveren wij maatwerk. Voor grotere vraagstukken betekent dit maatwerk in inhoud, vorm en investering. Voor individuele vraagstukken, teamtrainingen en MKB bedrijven is het vaak effectief om met standaard programma's te werken waarbinnen op inhoud dan toch weer maatwerk wordt geboden. In dit productoverzicht bieden wij daarom een aantal standaard programma's met bijbehorende investering en mogelijke inhoudelijke onderwerpen aan.
 
Naast dit overzicht biedt Nan Cuna maatwerkprogramma's voor groepen tot maximaal 32 personen - als het een actieve training volgens ARL principe betreft - of tot 50 personen als het om plenaire trainingen gaat. 
 
Meer informatie: