Coaching voor iedereen

In een wereld waarin het tempo hoog ligt en we meer informatie te verwerken krijgen dan waar ons menselijk systeem op gebouwd is, is het moeilijk overzicht houden en verstandige beslissingen te nemen. Overzicht over taken en prioriteiten, zowel werk gerelateerd als persoonlijk. Beslissingen over schijnbaar eenvoudige dagelijkse zaken maar ook beslissingen die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor onszelf en anderen. Coaching helpt bij het 'op een rijtje zetten' van zaken en het nemen van beslissingen.

Wat doet een coach?

Veel mensen denken bij coaching aan een goed gesprek, maar coaching is meer dan dat.

Wat coachen niet is:

  • Een coach geeft geen advies, dat doet een adviseur of mentor.
  • Een coach is geen luisterend oor. Een coach luistert wel heel goed naar je, maar haak al snel in op de dingen die je zegt. 
  • Een coach geeft geen oordeel, hij/zij is geen rechter maar luistert 'waardevrij'.

Wat een coach wel doet is vragen stellen. Veel vragen. Niet uit nieuwsgierigheid, maar om je denkproces te ordenen. Een coach helpt je om je denkproces zo te ordenen dat je weer overzicht krijgt, helderheid, waardoor je tot goede beslissingen komt. Beslissingen die altijd gebaseerd zijn op je eigen kennis - bewust of onbewust - waarden, normen, intuïties en gevoelens. 

Een coachgesprek begint daarom altijd met het stellen van een coachvraag. Op die vraag gaat de coach je helpen antwoord te vinden. Niet 'een' antwoord, maar 'jouw' antwoord. Soms is de coachvraag nog niet helemaal duidelijk, dan helpt de coach eerst om deze vraag duidelijk te krijgen.

Natuurlijk zijn er verschillende stijlen van coachen mogelijk en natuurlijk is een coach ook wel eens mentor of adviseur. Een goede coach houdt die rollen wel gescheiden en vraagt toestemming om even uit de coachrol te mogen stappen. Het doel van de coach blijft voorop staan: de klant helpen om zijn of haar antwoord te vinden op de coachvraag en zo een goede beslissing te kunnen nemen.

Coaching bij Nan Cuna

Coaching wordt soms ingedeeld in de verschillende stijlen die een coach kan hanteren maar de meest gebruikte indeling gaat over de toepassing van coachen. Denk bijvoorbeeld aan sportcoaches en stemcoaches (die overigens meestal niet coachen maar veel meer mentor zijn).

Bij Nan Cuna bieden we coaching op het mentale vlak - mentale coaching dus - volgens de Steps2Change methode. deze methode is een 'evidence based' methodiek, wat inhoud dat de methode wetenschapelijk bewezen is.

Naast het voeren van coachgesprekken maken we daarbij ook gebruik van het spiegelen met een paard. Deze werkvorm helpt om snel en precies onderliggende vragen en informatie bij de coachklant naar boven te halen (en zo in minder tijd meer resultaat uit de coaching te halen).

Een reguler coachtraject bij Nan Cuna bestaat meestal uit een combinatie van gesprekken in een één op één setting en paardenspiegelsessies in kleine groepjes.