Blog van Peter S. Fekkes

Meer resultaat uit trainen, hoe doe je dat?

Hoe vergroot je het effect van een training? Dit is een vraag die veel trainers bezig zal houden (dat hoop ik tenminste). Meestal wordt dan gezocht in werkvormen en daarin is ook best wat te winnen. Toch zit de grootste winst volgens mij niet in de training zelf. Ik wil in dit artikel een aantal 'versnellers' toelichten die ik de afgelopen jaren heb ontwikkeld. Maar eerst het 'klaag-stukje': de probleemstelling.

Participatiewet: van hoofdpijndossier naar waardecreatie

Al lang voordat de participatiewet bestond waren er in Nederland bedrijven die zich inzetten voor de integratie van mensen ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’. Zo ben ik als leercoach al 10 jaar betrokken bij het #Step2Work programma van een groot energiebedrijf. Dit programma is niet alleen uiterst succesvol, het laat ook heel mooi zien hoe je als bedrijf de participatiewet kan gebruiken om én goede mensen binnen te halen, én meer trots, blijheid en waardering in je bedrijf te brengen.
 

Vakantie dromen

Ik ben net terug van vakantie. Twee weken gekampeerd op een ezeltjescamping in Limburg wat inhoudt dat er veel gefietst maar vooral veel gewandeld is, gewandeld met een ezel. Onze dochters Sara en Marinka zaten om beurten op de ezel terwijl de ander dan de verantwoordelijkheid over de GPS navigatie had. Zij vermaakte zich prima en José en ik wandelden mee, genietend van de rust en de omgeving en... dagdromend.

De vrouw die weer opstond

Ik werd misselijk toen ik Annemiek van Vleuten zag gaan. Ze reed zo fantastisch dat zelfs de camera-motor haar niet kon volgen en net toen er weer een camera bij haar was waren de eerste beelden dramatisch. Ik was dan ook geraakt door de prachtige column van Thijs Zonneveld 'De vrouw die weer opstond'. 

Fluitend aan het werk

Toen ik in 1997 Nan Cuna oprichtte heb ik lang na moeten denken over een naam voor dit bedrijf, maar de slogan wist ik direct: Fluitend aan het werk. Dat is sindsdien mijn mantra gebleven en onder die noemer heb ik de afgelopen 20 jaar menig bedrijf mogen helpen met de ontwikkeling van hun organisatie. In de negentiger jaren hadden we het dan vooral over empowerment, het eerste decennium van deze eeuw vooral over leiderschap en nu vooral over veerkracht, resilience.

Alles wat aandacht krijgt groeit

aandacht en groei

 

Alles wat aandacht krijgt groeit... letterlijk!

"Kinderen worden dikker als ouders hen wijzen op overgewicht" kopte Nu.nl in een artikel waarin ze verwezen naar een langlopend onderzoek onder ruim 3500 kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Ik heb het onderzoeksrapport er even bij gezocht en twee dingen troffen me:

Over Surprises en het Universum

Ik lees redelijk veel. Naast het leeswerk voor onderzoek en ontwikkeling probeer ik dagelijks een uur te lezen wat zo op mijn pad komt en mijn aandacht trekt. Vanmorgen werd mijn aandacht getrokken door een ‘voorgesteld bericht’ op FaceBook. De trigger was het woordje ‘wetenschappers’ (ik ben namelijk dol op wetenschappers).
 

Subscribe to RSS - Blog van Peter S. Fekkes