Blog van Peter Fekkes

Webcast Het Nieuwe Trainen

Mensen maken het verschil in iedere organisatie, groot en klein. Sterker nog, Kotter en Cohen besluiten hun zoektocht naar ‘de beste veranderstrategie’ met “Our main finding, put simply, is that the central issue is never about strategy, structure, culture, and systems. All of these elements, and others, are important, but the core of the matter is always about changing the behavior of people”.
 

De kern van de zaak

"Onze belangrijkste ontdekking is dat essentiële kwesties nooit gaan over strategie, structuur, cultuur of systemen. Deze elementen zijn belangrijk, maar de kern van de zaak gaat altijd over het veranderen van het gedrag van mensen."
Kotter & Cohen - The heart of Change, 2002

Valkuilen van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid, ieder bedrijf met een beetje omvang is hier wel mee bezig en volgens velen zal dit thema de komende jaren de agenda's van menig MT domineren. Maar waar hebben we het dan precies over, wat zijn de valkuilen en hoe verhoudt duurzame inzetbaarheid zich tot veerkracht (resilience)?

Een inkijkje in dit onderwerp, eerst maar even de met de zwarte bril op maar maakt u zich geen zorgen, er gloort licht aan de horizon!

Ruim baan voor jouw Talent

Ieder mens is uniek, dat weten we inmiddels wel. Waarom proberen we dan zo krampachtig op anderen te lijken? Wel, dat is een speling van de natuur. De evolutie heeft ons meegegeven dat het beter is om gemiddeld te zijn. Op te gaan in de massa. Ons aan te passen aan de groep... 

Een leven lang leuk leren

Leren is leuk. Tenminste dat vind ik. Telkens als ik iets hoor, lees in de krant of in een blog of op een andere manier iets tegen kom wat mijn nieuwsgierigheid prikkelt dan struin ik Bol.com of Managementboek.nl af naar een goed boek over het onderwerp en bestel dat dan direct. Want wat is er nu leuker dan je nieuwsgierigheid bevredigen? Natuurlijk, het lezen van boeken als manier om te leren past bij mij, maar past niet bij iedereen. Anderen leren misschien beter door iemand na te doen, door iets na te maken, door te experimenteren, door te oefenen of door er met anderen over te praten.

Echte Nederlanders

Dé Nederlander bestaat niet, waagde Maxima - toen nog prinses - ons voor te houden. Natuurlijk had ze gelijk, maar de meeste Nederlanders voelen dit toch anders. Er is wel degelijk een beeld van ‘de perfecte Nederlander’ waar we aan behoren te voldoen. Deze perfecte Nederlander is communicatief en vlot, assertief, ondernemend, zelfverzekerd, staat zelf aan het stuur van zijn of haar leven, is dus succesvol en geniet dagelijks van het leven.

Coachen met een paard

In deel 1 van de groeten van Peter gaat Peter in gesprek met José Oud over spiegelen met paarden, ofwel het gebruik van een paard bij coaching. José is een ervaren coach bij Nan Cuna en combineert dit met tientallen jaren passie voor- en ervaring met paarden. Waarom? "Omdat een paard - als vluchtdier en kuddedier - een zintuig heeft om onze (vaak onbewuste) intenties te lezen". In deze webcast laten Peter en José zien hoe het spiegelen in de praktijk werkt.

Luister naar jezelf!

Iedereen praat in zichzelf - vaak hele conversaties - en dat is maar goed ook. Uit onderzoek blijkt nu dat de manier waarop we in onszelf praten van grote invloed is op onze emotionele stabiliteit en onze wijsheid. 

Woensdag Werkdag

Als bevlogen ondernemer ben ik natuurlijk lid van verscheidende clubs. Veel van deze ondernemersverenigingen draaien om plaatselijke onderwerpen als verkeerskwesties, nummering op bedrijventerreinen en gezamenlijke beveiliging. Belangrijke onderwerpen, maar niet voor mij. De campus van onze organisatie zit nu eenmaal niet op een bedrijventerrein. Wat ik miste in de vele netwerkplatforms was echte en innovatieve verbinding. Een plek waar MKB-ers elkaar vinden om samen mooie dingen te gaan doen.
 

Words create Worlds

Door met elkaar over zaken te praten creëren we onze beleving bij deze zaken. Door onze beleving van de wereld om ons heen te creëren, creëren we onze werkelijkheid. Dit is het uitgangspunt van Appreciative Inquiry en gelijk ook een van de veranderprincipes waar het meest overtuigende wetenschappelijke bewijs voor is geleverd.
 

Pagina's

Subscribe to RSS - Blog van Peter Fekkes