februari 2016

Een dilemma?

Heb je een dilemma? Weet je niet welke keuze je moet maken? Probeer dan eens de 'post-it & feel' methode. Op een receptie kwam ik laatst een persoon tegen die ik jaren geleden in een training heb gehad. Ze vertelde me dat ze met een dilemma zat en vroeg me om raad. Ik geef nooit inhoudelijk raad maar rade haar aan om in haar huis voor elke optie een plek te kiezen (een hoek van de huiskamer bv) en die plek te vullen met post-its met alles wat in je opkomt bij die keuze. Zo wordt de ene plek gevuld met post-its over optie A en de andere plek met post-its over optie B.

Ken je 'Zelf'

Als mens ben je altijd wel een beetje op zoek naar jezelf. Het begrijpen van jezelf en de wereld om je heen is één van onze vier basale drijfveren. Maar wat nou als we 'ken jezelf' vervangen door ken je 'zelf'? Maakt dat die zoektocht niet eenvoudiger?
 

"Je kunt worden wat je wilt"

De mantra's 'het leven is maakbaar' en 'succes is een keuze' lijken na de crisis wat op hun retour. Misschien is alles toch niet zo maakbaar als we in de voorlaatste 2 decennia - toen de bomen tot in de wolken groeide - dachten. Maar hebben we dan helemaal geen invloed op ons leven? Ik denk van wel - veel invloed zelfs - maar dat gaat niet vanzelf. En dat wil ik bewijzen, samen met jou. Ik daag je uit je leven in een stroomversnelling te brengen, ik daag je uit voor de Personal Change Challenge!